35 jaar NZH Hobby Club, en ons eerste publieke optreden

Afgelopen weekeinde was het dan zover, de NZH Hobby Club in Haarlem vierde haar 35-jarig jubileum, en wij waren uitgenodigd. We mochten daar de hele dag onszelf presenteren.
Om dat te doen hadden we een modeltrein-salontafel gebouwd: een tafel waarin een ruime n-spoor modeltreinbaan aangelegd kan worden. Iedereen in de familie kan dan meegenieten, vrienden en bekenden kunnen de treinen zien rijden, en er is altijd wel gespreksstof. Al met al, precies ook wat we met de website willen bereiken: interesse en plezier voor iedereen!
Daarnaast hadden we een laptop om mensen de website te laten zien en een grote monitor waar onze filmpjes continue op draaiden.

modeltreinhobby op de open dag van de NZH Hobby Club
Lourens zit klaar bij onze ' stand' .

Al gauw kwamen de eerste mensen langs om een praatje te maken. Wat hielp was dat we bovenaan de trap stonden, waardoor veel mensen even kwamen uitpuffen. De filmpjes trokken als eerste bekijks, maar het was de salontafel die de show stal. Veel mensen hadden aanvankelijk niet door dat er een trein rondjes in reed. Was dat eenmaal wel zo, dan was de fascinatie gewekt.

De modeltrein-salontafel
De aansturing van de tafel wordt door een van de bezoekers getest

Natuurlijk hebben we op dit evenement ook weer met een camera rondgelopen, zodat er ook filmpjes gemaakt konden worden (die later op ons YouTube channel geplaatst zullen worden) en zodat we een indruk konden krijgen van het evenement.
Buiten stond er een zweefvliegtuig van de Kennemer Zweefvliegclub, waren er oldtimers, en werd er druk gevaren met modelboten. Ook waren er een paar modelspoorbanen met treinen die tegen het niet al te beste weer konden. Want dat bleek toch erg jammer, het weer zat tamelijk tegen. Dat weerhield gelukkig een hoop mensen niet, waardoor het een zeer gezellig evenement werd. Zeker zondag hadden enkele boten het zwaar nadat ze een nieuwe lading hadden gekregen in de vorm van hagelstenen.

Wij boven vroegen ons af of dat de reden was waarom er allerlei boten naar boven gedragen werden. Toen er ook treinen langskwamen, kon dat niet meer de oorzaak zijn. Die was dan ook een stuk vrolijker: bij een van de ateliers van kunstenaars die in het gebouw huizen kon je gratis met een model naar keuze op de foto!

Binnen waren er in totaal drie verdiepingen te bezichtigen. Boven hadden de kunstenaars allemaal ook hun deuren geopend, en verder trof je er nog enkele kleinere modeltreinbanen en autoverzamelingen aan. In de kelder echter waren de clubbanen te bezichtigen. Nu hebben ze bij de NZH hobbyclub een van de grootste H0 banen van Noord-Holland, en waarschijnlijk van Nederland. Hij is nog lang niet af, ze zitten nog maar een paar jaar in het huidige onderkomen, maar er kan al wel heel veel gereden worden. Om iedereen van de vereniging hier zijn modellen te kunnen laten rijden kan er zowel analoog gelijkstroom en wisselstroom gereden worden, als zelfs digitaal!

H0 baan
De H0 baan van de vereniging.

Daarnaast is er in een andere ruimte een prachtige en zeker ook grote N-baan, waar het weer ook niet al te best was (onweer) en waar de hulpdiensten hard bezig waren een brand te blussen. Ook deze baan trok veel bekijks.

De N-spoor baan

Zelfs in de kantine, waar allerhande lekkernijen te krijgen waren, stonden nog enkele banen opgesteld en kon men genieten van foto’s en films van eerdere edities van de open dagen.

We willen de NZH Hobby Club bij deze ontzettend bedanken voor de gastvrijheid en het ontzettend leuke evenement! Tot volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *