Kopen


Wil je aan de slag met modeltreinen? Leuk, doen! Hopelijk heb je hier op de site wat inspiratie opgedaan en heb je al een idee wat je wilt gaan doen.

Startsets kun je op steeds meer plekken kopen, en ook op marktplaats is er veel te vinden. Pas daar overigens wel op! Helaas komen er vaak ook berichten voorbij over oplichting. Het kan geen kwaad eerst de verkopende partij te googelen. Modeltreinen lenen zich nu eenmaal voor oplichting omdat de bedragen hoog genoeg zijn om wat ‘op te brengen’ voor de oplichter, maar vaak niet hoog genoeg voor de politie om actie te ondernemen.

Bij Bol.com kun je tegenwoordig ook mooie startsets vinden (zie de links hier rechts of onderaan de pagina) en ook bij Conrad kun je startsets, treinen en toebehoren kopen.

Bovenal, echter, adviseren we naar een specialistische winkel te gaan, zoals A&W Modeltreinen, omdat die je met raad en daad bij kunnen staan en goed weten wat er te krijgen is. Bovendien, mocht er wat mis zijn met je gloednieuwe lok, dan kun je bij een specialist altijd terecht. Bij grotere internetwinkels is dat nog maar de vraag.

Voor het overige werk, zoals hout, electra, lijm, eindeloze hoeveelheden spijkertjes om de rails vast te leggen, schroeven en al dat sort spul kun je natuurlijk gewoon naar Gamma.