De tiende editie van Modeltrein Expo Ontrax

Britse trein op modulebaan

Ieder modelspoor evenement in Nederland heeft een eigen signatuur. Ontrax is het show-evenement: de plaats waar de visueel mooiste banen te zien zijn en nieuwe producten worden getoond. Geen tweedehands spullen, al was het op zaterdag mogelijk om ook nog naar een beurs in Houten te gaan, die toevallig tegelijkertijd plaats had. En Utrecht-Houten is niet zo heel ver.

modelspoorbaan op modelspoor evenement
Een van de kleinere banen op Ontrax

Wat dan wél? Als altijd heel veel hele mooie modelbanen waar de nadruk ligt op de scenery. Het detailniveau is heel erg hoog en er is dan ook heel veel te zien. Sommige banen hebben heel veel bewegende objecten (blokpost 13 een snelweg vol! en dat in schaal n!), andere banen.. wat minder. Daar ligt de nadruk op het zo waarheidsgetrouw weergeven van een locatie.

 

Natuurlijk was er ook weer een speelhoek voor kinderen, een element dat tegenwoordig op de meeste evenementen wel aanwezig is gelukkig. Naast het feit dat het Spoorwegmuseum toch al populair is bij families, blijkt dit evenement ook veel jonge(ren) te trekken. En nu maar hopen dat ze het enthousiasme volhouden!

Britse trein op modulebaan
De Engelse modulebaan

Duidelijk is wel dat Ontrax een groot publiek weet te trekken en daarmee een fantastisch ambassadeur is voor de modeltreinhobby. Alle felicitaties voor het Spoorwegmuseum en Team Mitropa  voor weer een prachtige editie van Ontrax. Gelukkig hebben we de beelden nog! Foto’s op Facebook en het filmpje!