Rail 2018 – Heel veel te zien en te koop

Een bezoek aan Rail in Houten is meestal wel de moeite waard, en zo ook dit jaar. Al moet ik wel zeggen dat de hallen wat chaotisch leken, het was aanvankelijk lastig om uit te vinden wie waar stond. De plattegrond vond ik niet echt informatief. Wel een grote verbetering was de ‘menselijke pinautomaat’. Het was nu mogelijk om bij de entree te pinnen, om vervolgens het kaartje in contanten af te rekenen.

Spoor 1 op Rail in Houten
Ook grotere treinen waren aanwezig

Er was genoeg te zien en te koop. Sommige banen zijn ondertussen oude bekenden, maar dat hoeft niet erg te zijn. Zo blijft Zevenbergen anno 1920-1950 bijzonder mooi, en blijf je nieuwe dingen ontdekken.

Pocahontas Mining in model

Bijzonder fraai was ook de Pocahontas Mining Co. van Micheal Fuchs. Er was dan ook buitengewoon veel aandacht voor het rangeren en samenstellen van de kolentrein dat hier plaats vond.

Klein minpuntje vond ik persoonlijk de grote hoeveelheid producten die voor wisselstroom werd aangeboden, en het beperkte aanbod voor gelijkstroom. En dan let ik vooral op het H0 gebeuren, nog niet eens op de andere spoor grootten. Zo heb ik niks in spoor TT gezien..

Hoe dan ook ,het was weer een mooi evenement, en gelukkig hebben we de foto’s nog…

en de video natuurlijk!