2019

Natuurlijk willen ook wij alle modelspoorders, geïnteresseerden en verdwaale internetters een fantastisch 2019 wensen.
Wordt het een goed jaar? Wie zal het zeggen. Bij Piko hebben ze in elk geval wat te vieren, het bedrijf bestaat aankomende zomer 70 jaar, en dat vieren ze met een ‘Tag der Offenen Tur‘ op 22 juni. Tegelijkertijd hebben ze ook vast 376 nieuwigheden aangekondigd, waaronder onder meer voor de Nederlandse modelspoorders in H0 een Berlijns blauwe 1100, twee coupérijtuigen (AB 6033 en C 6126), een geel-grijze 2200, enkele goederenwagens waaronder een hoogboordwagen van de NS en een Oranjeboom bierwagen, en een startset met een groene hondekop.

Voor de Nederlandse N-spoorders komen er een bruine en geel-grijze 2400 bij, en de 1200 in ACTS kleuren.

Voor onze Belgische vrienden heb ik helaas niks nieuws kunnen ontdekken, anders dan natuurlijk het vele Duitse spul dat vaak genoeg de grens over ging en gaat. Voor een eigen zoektocht, kijk hier.

Natuurlijk hebben ze bij Roco ook nieuwe dingen op de rol staan, voor de Belgische spoorders in elk geval een 186 in Lineas kleuren en voor de Nederlanders een 1600 in Railpromo uitdossing. Alle nieuwigheden vind je hier.

Daarnaast willen we vooral ook Miniworld Rotterdam een hart onder de riem steken. Ondanks het fantastische werk, maar dankzij een veel te mooie zomer (wie verwacht dat in Nederland), hebben ze een zwaar jaar achter de rug. Hopelijk heeft de kerstvakantie iets goed gemaakt.

Eurospoor hoeven we dit jaar niet te verwachten, die slaan een jaartje over, dus het wordt hopen dat OnTrax  dat compenseert (13-15 maart, Spoorwegmuseum), of een van de vele andere evenementen die de hobby rijk is.

Dan rest nog het bericht dat we hopelijk deze website ergens dit jaar volledig gaan her-inrichten en vernieuwen, met hopelijk ook een mooie samenwerking in het vooruitzicht, maar daarover later meer.

Treinen kijken is leuk in elk formaat