Op bezoek bij – LoCoMoGo

De LoCoMoGo

Recentelijk kwamen we https://www.locomogo.com/ tegen. Een Nederlandse start-up die een speelgoed trein gaat maken om kinderen spelenderwijs de principes van het programmeren bij te brengen. Immers, bijna iedereen wil tegenwoordig graag dat zijn of haar kind leert programmeren (want toekomstperspectief!) maar echt leuk wordt het niet gemaakt…

Met de LoCoMoGo leren ze de principes zonder ook maar een woord te hoeven coderen. Met behulp van een tablet of telefoon kan de trein ‘geleerd’ worden om dingen te doen. De trein volgt de zwarte tape op de grond, maar komt hij rode tegen, dan kan hij bijvoorbeeld ‘verteld worden’ te versnellen, of juist langzamer te gaan. Of bij een ‘wissel’ linksaf. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De app voor de LoCoMoGo moet nog verder ontwikkeld worden, maar de trein doet het al. De Kickstarter- campagne loopt al heel goed ( https://www.kickstarter.com/projects/locomogo/locomogo-train-learn-coding-through-play ) Dus mocht je een ‘vroege vogel’ willen zijn, dan moet je haast maken!

We wensen de mensen van LoCoMoGo veel succes met dit mooie initiatief!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.