Ontrax 2013

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is niet een van mijn meest favoriete musea. De locatie is mooi, en geheel toepasselijk, maar ik mis er altijd een beetje de passie voor het spoorbedrijf, de wil om dit aan het publiek over te brengen. Er zijn echter dagen dat dit niet opgaat. En drie van die dagen noemen we OnTrax, een van de leukste modelspoorevenementen van ons land. Ik was er op 9 maart. Het eerste dat ik tegenkwam was een filmploeg die van een wel heel kleine baan opnames aan het maken was. Ik was dus zeker niet de enige die verslag kwam maken van dit evenement!

Media-aandacht
Media-aandacht

Dan was er ook direct Wolfspeak, van de makers van het befaamde Wolfscreek. Een toonbeeld van hoe een heel klein baantje heel veel kan voorstellen.

Wolfs Peak, het broertje van -creek
Wolfs Peak, het broertje van -creek

Sja, en wat noem je dan nog meer? Met banen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk was er meer dan genoeg te zien. Misschien het feit dat het op de modulebaan van MaasBuurtSpoor, het station van Gennep ondertussen mei 1940 was geworden, waardoor deze door Duitse troepen bezet werd?

Duitse troepen bij Gennep
Duitse troepen bij Gennep
Een overzicht van gennep anno 1940
Een overzicht van gennep anno 1940

Of de Java in 1946, met mijn zwak voor alles dan met Nederlands-Indië/ Indonesië te maken heeft?

Java in 1946
Java in 1946

Ontrax levert altijd wel, maar twee dingen vielen mij op. 1: het was er rustiger dan verleden jaar en 2: ik had het idee dat het aanbod van banen toch wat minder mooi, groot en exotisch was. Natuurlijk, er was nog heel veel moois te zien en misschien zijn we vorig jaar met die Turkse baan wel erg verwend, maar toch. Ik hoop dat volgend jaar toch weer net even dat beetje extra heeft.

De foto’s vind je als altijd op onze facebook pagina, alswel op Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *