Rail 2013

De Expo in Houten ligt niet heel centraal, maar is met de auto goed te bereiken. Dit jaar echter besloot ik het

De bus, retro stijl
De bus, retro stijl
openbaar vervoer te gebruiken. Groot was dan ook mijn vreugde toen bleek dat de pendelbussen die werden ingezet, hele oude DAF-bussen waren (met reclame voor de strippenkaart. U weet wel, die analoge OV-chipkaart waarbij men niet hoefde uit te checken). Dat was een goed begin!
Het rangeerdiploma wordt uitgeschreven
Het rangeerdiploma wordt uitgeschreven

Bij binnenkomst stond direct een kleine stand van Miniworld Rotterdam. Zoals hen gebruikelijk was het speels ingericht, en konden er rangeerdiploma’s gehaald worden. De animo was groot. Overigens was er in de Expo weinig van de crisis te merken. De getallen heb ik natuurlijk niet, maar het was gezellig druk. En aandacht van de jeugd was er in overvloed.

Om alle banen op te noemen gaat te ver, maar twee hoogtepunten wil ik wel noemen. Ten eerste, de Bernina baan van de Spoorgroep Zwitserland. Niet alleen vind ik die baan erg mooi (je wint al gauw punten als je een gigantische berg hebt staan en een dalende lus in de spoorlijn, naar werkelijk voorbeeld) maar ze hadden ook een groot videoscherm, en ze lieten zien hoe je aan de lopende band bomen kunt fabriceren. Kijk daarvoor op hun website.

Bergen, grote bergen
Bergen, grote bergen

De Belgische baan
De Belgische baan

Daarnaast ben ik fan van de baan van Belux. Waarom weet ik niet helemaal, want heel bijzonder is die niet, maar Belgische banen zie je niet veel. En de mensen zelf waren gezellig.

Maar goed, dat waren ze van TT Nederland ook. Maar die ben ik al vaker tegengekomen, bijvoorbeeld op de open dag van de NZH Hobby Club.

Hoe dan ook, het was weer gezellig, leuk, en er was een hoop moois te zien.

Hollandse schoonheid
Hollandse schoonheid
Er werden veel, heel veel foto's gemaakt
Er werden veel, heel veel foto’s gemaakt

Meer foto’s vind je als altijd op onze facebook pagina of op Flickr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *