Eurospoor 2015

Ook dit jaar zijn we weer gaan kijken bij Eurospoor gaan kijken in de Jaarbeurshal in Utrecht. Het blijft een leuk evenement met voor elk wat wils. Wil je je treincollectie uitbreiden, neem dan een kijkje bij een van de vele verkoop stands. Kom je gewoon om heel mooie modelspoorbanen te zien? 50 zijn het er dit jaar…. en als je zelf aan de slag wil dan kun je je eigen wagon maken bij de Railclub Utrecht, of gewoon leren rangeren.

Ook de HCC is weer bij. We kregen uitgebreid uitleg over een volledig geautomatiseerde baan waarbij de treindetectie werkt door de stroomafname. Zo voorkomt het systeem dat de treinen op het zelfde spoor terecht komen.

HCC geeft uitleg over digitaal rijden

Mochten er nog mensen zijn die zich afvragen of de hobby wel ‘goed is’voor hun kind? Als het ze een passie voor elektrotechniek oplevert hebben ze later zo goed als een baangarantie…

Wat is er dit jaar mooi om te zien? De H0 Arlberg baan van Modell-Eisenbah_Club Bregenz vind ik toch wel heel bijzonder. De jaren ’50 baan is 70 meter lang en heeft een Transalpin 2 van de OBB (de 4010)  rondrijden. Laat dat nou net mijn favoriete trein zijn..

De OBB 4010 Transalpin II op de Arlberg baan van MEC Bregenz
De OBB 4010 Transalpin II op de Arlberg baan van MEC Bregenz

Ook leuk om te vermelden (heb ik beloofd) zijn de modeltreinen van de Trix Express club. Trix Express bestaat 80 jaar (of nu ja, Trix is natuurlijk al geruime tijd geleden in Marklin overgegaan, maar 80 jaar geleden is Trix Express begonnen). Reden om het systeem nog eens op Eurospoor onder de aandacht te brengen.

Trix Express, achter een V200 met extra middenstuk (zelfbouw), voor de feestelijke overname-set, Trix wordt Marklin
Trix Express, achter een V200 met extra middenstuk (zelfbouw), voor de feestelijke overname-set, Trix wordt Marklin
IMG_4065
Ook bij Trix Express was er Nederlands materieel te krijgen

 

Voor de rest is er gewoon heel veel moois te zien. De foto-impressie is, zoals te doen gebruikelijk, weer te zien op onze Facebook account. Bovendien hebben we dit keer een filmpje gemaakt!