Een bezoek aan “Het Waeghspoor” in Alkmaar

Afgelopen weekeinde hield de modulegroep “Het Waeghspoor” in Alkmaar open huis, of in hun woorden, een modelspoorshow. De locatie zelf was al bijna een bezoek waard, de vereniging heeft haar clubhuis in een oude boerderij van de speeltuinvereniging “Ons Kinder Belang” aan de Munnikenweg 88 in Alkmaar.

Voor hen die niet weten wat een modulebaan is: dat is een baan die uit secties bestaat, vaak door verschillende leden gebouwd. Los zijn het meer diorama’s, maar aan elkaar gekoppeld vormen ze een lange baan waar op gereden kan worden. Door de vaste afspraken over grootte, hoogte en waar de sporen liggen kunnen er secties bijgevoegd worden of weg gelaten, net naar hoeveel ruimte er is.

Leden en belangstellenden kijken naar de modulebaan
De H0 modulebaan krijgt aandacht van jong en oud

Er waren twee modulebanen opgesteld, een spoor N en een H0, en een kleine kinderbaan met Thomas the Tank Engine. Verder zat een van de leden achter een tafeltje vol met bomen. Deze bleken allemaal zelf gemaakt. Hoe je populieren kunt maken kun je hier lezen.
Thomas als modeltrein krijgt aandacht
Ook Thomas the Tank Engine mocht op belangstelling rekenen

Dat de modeltreinhobby niet duur hoeft te zijn legde een ander lid me uit. Hij maakt houten huisjes voor op een Amerikaanse modelbaan van koffie-roerstokjes. Het resultaat mag er zijn! En dat voor een paar euro aan lijm en stokjes.

Zoals dat hoort spreken de foto’s meer over de banen dan woorden, dus laat ik de beelden maar voor zich spreken. Meer foto’s vind je hieronder en op onze facebook pagina.

De H0 baan
De H0 modulebaan

de N spoor modulebaan
De N-baan

ben je ook op een evenement geweest en wil je hier een verslag schrijven, stuur dan een mailtje met foto’s naar info@modeltreinhobby.nl

2 reacties

  1. Hallo mijn naam is Johan groot, ik heb een modeltreintje met baan vast op een plaat., dient ook als koffer. Met een aantal huisjes en wagons.. Is van mijn vader geweest, wil het verkopen. Misschien interesse??!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *