Westfriese Modelspoorshow

Afgelopen zondag werd er in Hoorn de Westfriese Modelspoorshow gehouden in een schoolgebouw in Hoorn, georganiseerd door de West Friese Modelspoorclub. Helaas waren we aan de late kant (kwart voor drie, het evenement was tot drie uur) dus veel hebben we niet mee gekregen. We hebben gauw even een rondje gelopen en geconstateerd dat we een leuk modelbouw-evenement hadden gemist. Nu ja, volgend jaar beter!

vervolg lange modulebaan
Het vervolg van de meterslange baan.

Hierbij een kleine rondleiding. Binnenkomend keek je direct uit op een lange, smalle module-baan in H0 waar diverse Nederlandse treinen op heen en weer reden.
Hier viel ons al op dat er veel kinderen aanwezig waren. Er werd verteld dat het er ‘s middags zwart was geweest van de mensen en dat fotograferen toen een stuk moeilijker zou zijn geweest! Vol bewondering werd er gekeken naar allerlei treinen die met licht en geluid voorbij kwamen.

Buiten was er ook een baan
De baan buiten naast de gang

Direct om de hoek buiten reden Amerikaanse treinen, waarbij een daarvan steeds langer werd gemaakt. Dit maakte het spannend: zou de locomotief uiteindelijk zoveel wagens kunnen trekken? Het antwoord was ja!

Weer binnengekomen waren e rechts naast de ingang drie lokalen met diverse banen. Hier werd uitgebreid uitleg gegeven over diverse bouw- en aansturingstechnieken.

spoor n baan naar Amerikaans voorbeeld
Deze N-spoor baan met Amerikaanse treinen werd volledig door de computer aangestuurd

Verder was er een lokaal waar de modelbotenvereniging een aantal van hun boten had opgesteld en uitleg gaf over hoe deze boten gebouwd werden.

Terug bij de ingang was er links een kantine, met onder meer een baantje waar kinderen zelf aan de knoppen mochten zitten om een ICE aan te sturen. Daarnaast was nog een grote hal waar diverse stands stonden en men zelf de hobby kon uitbreiden.

de verkoopstands
Diverse handelaren boden hun waar aan

Al met al lijkt het een geslaagd evenement te zijn geweest. Dit viel ook op te maken uit de moeite die ouders hadden om hun kinderen na drie uur weer mee naar huis te krijgen.

Kijk voor meer foto’s op onze facebook pagina of op onze flickr pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.